Dietetyk kliniczny, absolwentka dietetyki na łódzkim Uniwersytecie Medycznym, doktorantka w Zakładzie Żywienia Klinicznego i Diagnostyki Gastroenterologicznej UM w Łodzi. W prowadzonych badania naukowych zajmowała się skutecznością diety redukującej masę ciała u kobiet w okresie okołomenopauzalnym. Doświadczenie zawodowe zdobywała również na oddziale gastroenterologicznym USK im. WAM oraz w AnMa Centrum Dietetyki. Obecnie pracuje na oddziałach diabetologicznych Centralnego Szpitala Klinicznego: Centrum Kliniczno-Dydaktycznego w Łodzi i Centrum Medycznym MedGastr. Prowadziła zajęcia wśród studentów łódzkiego UM oraz warsztaty z zakresu dietetyki skierowane do różnych grup wiekowych oraz społecznych. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków, Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej a także uczestniczką wielu konferencji naukowych, również jako prelegent, szkoleń i kursów związanych z dietetyką kliniczną. Autorka publikacji naukowych w renomowanych czasopismach medycznych. Zainteresowania zawodowe dotyczą leczenia dietetycznego w chorobach dietozależnych, układowych oraz wspomagania żywieniowego kobiet w okresie menopauzy. Pracując z pacjentem stosuje wyłącznie spersonalizowane podejście, łącząc doradztwo oparte na rzetelnych doniesieniach naukowych i zaleceniach towarzystw naukowych ze skuteczną edukacją.